Archive for the '1 Ubuntu' Category

Mentor ordningen i forum.

juni 20th, 2011 | Category: 1 Ubuntu, 2 Open source, Guides

Vi har oprettet en mentor ordning i ubuntudanmark.dk , som vi hĂĄber at mange vil deltage i fremover.

I den forbindelse vil jeg gerne opfordre de “gamle Ubuntu rotter” til at kigge forbi og deltage, da vi pĂĄ den mĂĄde kan overbringe mange af de erfaringer, som er høstet igennem ĂĄrene.

No comments

Ubuntu 10.10 udkommer snart

september 17th, 2010 | Category: 1 Ubuntu, 2 Open source

Sandkassen i forum

september 13th, 2010 | Category: 1 Ubuntu, Guides

Så fik vi den længe ventede sandkasse i forum, og jeg er sikker på at det nok skal blive både sjovt og lærerigt at deltage derinde.

Jeg har allerede hygget mig med at sammensætte en kommando til løsning af netværksproblemer, og efter et par timers sjove test og en del gode input fra andre brugere, fik jeg lavet en fin kommando der skaffer oplysningerne, laver en samlet fil på skrivebordet, og sender det op på pastebin, så man kan sende det samlede resultat ind til forum i et enkelt link.

lsb_release -a > ~/Skrivebord/netinfo && uname -a >> ~/Skrivebord/netinfo && lspci >> ~/Skrivebord/netinfo && lsusb >> ~/Skrivebord/netinfo && lshw -C Network >> ~/Skrivebord/netinfo && >> ~/Skrivebord/netinfo && ifconfig >> ~/Skrivebord/netinfo && rfkill list >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo lsmod >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo iwlist scan >> ~/Skrivebord/netinfo | pastebinit ~/Skrivebord/netinfo

Hvilket giver :

c@c-desktop:~$ lsb_release -a > ~/Skrivebord/netinfo && uname -a >> ~/Skrivebord/netinfo && lspci >> ~/Skrivebord/netinfo && lsusb >> ~/Skrivebord/netinfo && lshw -C Network >> ~/Skrivebord/netinfo && >> ~/Skrivebord/netinfo && ifconfig >> ~/Skrivebord/netinfo && rfkill list >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo lsmod >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo iwlist scan >> ~/Skrivebord/netinfo | pastebinit ~/Skrivebord/netinfo
No LSB modules are available.
WARNING: you should run this program as super-user.
lo        Interface doesn’t support scanning.

eth0      Interface doesn’t support scanning.

vboxnet0  Interface doesn’t support scanning.

http://pastebin.com/WvisiwZJ
c@c-desktop:~$

Så skulle det gerne være nemmere for nye brugere at få hjælp i forum fremover, og det fylder ikke helt vildt i tråden når det laves på denne måde.

No comments

Foreningen af danske Ubuntubrugere

juni 24th, 2010 | Category: 1 Ubuntu, 2 Open source

Hej allesammen :)

Det ville være meget positivt, hvis flere af jer meldte jer ind i Foreningen af danske Ubuntubrugere, der er brug for flere hjælpende hænder på visse områder, og selv om du måske ikke direkte vil arbejde med de opgaver der nu er, er der her en mulighed for at præge vores community, ved at deltage i IRC-møder og de evt. afstemninger, som der er på disse.

Jeg ved godt at mange der hører sætningen “Foreningen af danske Ubuntubrugere” forestiller sig en flok “nørder der debatere kommandolinier” og den type har vi da ogsĂĄ et par stykker af (incl. undertegnede), men langt hen af vejen er det helt alm. ting som feks. forumdesign der arbejdes med, og det kræver ikke den store tekniske eksamen at stille forslag til feks. design eller den daglige ledelse af forum.

Desuden er det lidt trist, at vi tit ser ideer skrevet i forum, men at folk så ikke følger dem op og får dem sendt på mødedagsordnen, i enkelte tilfælde kan det da godt være at en anden bruger ser ideen og sender den videre til IRC-møde, men i langt hovedparten af tilfældene, ender det med at der ikke sker noget, andet en at der kom en debat i forum ud af det.

I skal også lige tænke på at forums redaktørteam, feks. ikke har indflydelse på hverken foreningen eller IRC, så det hjælper altså ikke så meget at komme med ændringsforslag til disse til redaktørteam, fordi vi er sammensat til at varetage forum og den daglige drift, samt at teamet kun har indflydelse på beslutninger herinde.

Det er for nyligt blevet vedtaget, at det er gratis at være medlem af Foreningen af danske Ubuntubrugere, og der er derfor ikke mere den undskyldning for ikke at deltage, så frem i stolen og tilmeld dig.

Her er linket til indmeldelse af foreningen https://wiki.ubuntu.com/DanishTeam/Forening/Indmeldelse

No comments

Guides

juni 22nd, 2010 | Category: 1 Ubuntu, Guides

Jeg har lige gennemgået og redigeret alle mine guides på Arvai´s Guides, så de passer til Ubuntu 10.04 LTS, og jeg håber at brugere kan få glæde af dem.

No comments

Installer Ubuntu pĂĄ et usb-stick

november 09th, 2009 | Category: 1 Ubuntu, Guides

Jeg har lavet en guide om at installere Ubuntu pĂĄ usb-stick, bĂĄde fra en Ubuntu og Windows pc.

Da der er en del ting som er ens, vil jeg anbefale at man starter med at læse Installer Ubuntu på et usb-stick generelt og derefter vælge om man vil bruge afsnittet om install på usb fra Ubuntu eller Windows.

No comments

VLC media player guide til Ubuntu 9.10 Karmic Koala.

november 06th, 2009 | Category: 1 Ubuntu, Guides

Jeg har ændret VLC guiden så den passer til den nye VLC 1.0.2, som er standard i Ubuntu 9.10.

VLC guiden kan findes her.

No comments

Svar til artikler pĂĄ Computerworld.dk og Comon.dk

november 05th, 2009 | Category: 1 Ubuntu

I forbindelse med udgivelsen af Ubuntu 9.10, kom både Computerworld.dk og Comon.dk med kritiske artikler, om problemer med Ubuntu som kan læses her:

Computerworld.dk

Comon.dk

Disse artikler mener jeg personligt giver et meget forkert billede af Ubuntu 9.10, sĂĄ jeg skrev dette svar som er offentliggjort begge steder.

.

.

Jeg vil gerne kommentere artiklen lidt, som udgangspunkt har Ubuntudanmark.dk fået omkring dobbelt så mange brugere det sidste års tid, når man ser en stigning i antallet af brugere med problemer, mener jeg mere det skyldes at der er kommet mange flere nye brugere, og ikke at 9.10 er mere fejlbehæftet en tidligere udgaver.

Jeg har selv installeret 9.10 uden et eneste problem, hvilket jeg ved at mange andre også har gjort, problemet er bare at der som sædvanligt kun kommer indlæg fra brugere med problemer, og ikke fra alle de brugere hvor opgraderingen er foregået fejlfrit, hvilket giver et forvrænget billede af omfanget af problemerne.

De fleste problemer er opstået pga. det store pres på serverne, hvilket desværre har betydet at der er opstået enkelte fejl under opgraderinger til 9.10, generelt har vi i forum igennem de sidste par år, direkte anbefalet folk at de bør vente 1-2 uger før de opgradere til en ny udgave, hvilket ville gøre at de fleste problemer ville kunne være undgået.

Der har desuden været lidt problemer med det danske filspejl denne gang, jeg ved at der arbejdes på højtryk for at løse det, men pt er det bedste man kan gøre at hente direkte fra hovedserveren, Eitreach som er administrator på Ubuntudanmark.dk har skrevet denne løsning på problemet http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=8548 , og hvis man vil opgradere til 9.10, bør man følge denne forklaring før man starter opgraderingen, så skulle der ikke opstå problemer.

Hvis man desuden følger disse 3 gode råd som Martin Pihl har skrevet, burde der ikke opstå nogle problemer med 9.10 :

- Tag altid backup før du går i gang.
- Vent en uge med at hente distributionen. Derved er de værste fejl rettet, og der er ikke så stort pres på download-serverne.
- Er du i tvivl om noget, så hent cd-versionen og brænd den ud. Det er altid mere sikkert at installere fra en cd.

Hvis folk aldrig har prøvet at installere Ubuntu før, vil mange problemer desuden kunne undgås ved at læse den guide som jeg har lavet om at installere Ubuntu, den kan findes på på http://www.freedomnotbeer.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=99 , desuden har jeg lavet en guide om Ubuntu FAQ (Ofte stillede spørgsmål), som forklare løsningerne på de oftes stillede spørgsmål og løsningerne på disse, Ubuntu FAQ guiden kan findes her http://www.freedomnotbeer.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=102

Skulle der alligevel opstå problemer med Ubuntu, er folk meget velkomne til at spørge om hjælp i forum på Ubuntudanmark.dk http://ubuntudanmark.dk/forum/ , hvor vi så efter bedste evner vil forsøge at hjælpe folk.

MVH

Christian Arvai
Redaktør på Ubuntudanmark.dk

No comments

Ubuntu FAQ (Ofte stillede spørgsmål)

november 01st, 2009 | Category: 1 Ubuntu, Guides

PĂĄ baggrund af erfaringer om “Ofte stillede spørgsmĂĄl” i UbuntuDanmark.dk, har jeg lavet en guide med de mest stillede spørgsmĂĄl om Ubuntu og løsningerne pĂĄ disse, guiden kan findes her og indeholder :

- Indledning om guiden

- Installation af Ubuntu laver fejl under install

- Ting som man bør gøre lige efter at Ubuntu er installeret

- Nyttige ændringer i Ubuntu

Ændring af opdateringshåndtering

Ændring af ctrl-alt-delete til at skifte brugerkonto

Blokkering af Seneste Dokumenter

Fjern 60 sekunders forsinkelse ved nedlukning af Ubuntu

- Oprydning og opdatering af Ubuntu

- Hvordan installeres programmer i Ubuntu

Geninstallering af programmer

Ikoner til programmer mangler i hovedmenuen

- Password generelt

Der sker ikke noget nĂĄr jeg indtaster mit password

Deaktiver password under login

Ændring af password

- Antivirus og firewall generelt

- Flash og Java understøttelse mangler

- Dansk sprogunderstøttelse mangler

Tastaturlayout er ikke dansk

Hvordan laves @ i Ubuntu

- Grafikdriver mangler

Opsætning af Compiz

Problemer med grafik som “hakker” under afvikling af spil og Google earth

- Netværk generelt

Opsætning af usb baseret netværk

Netbank kan ikke benyttes

Digital signatur

- Manglende lyd generelt

Softwaremodem er aktiveret

Problemer med afspilning af Lydfiler – DVD´er – Netradio/tv

- Kørsel af Windowsprogrammer i Ubuntu

Windows Messenger i Ubuntu

- Vælg hvilket styreprogram der skal starte op automatisk ved dualboot

- Automatisk opstart af programmer sammen med Ubuntu

- Login uden at indtaste brugerkode

- Hardwareinfo i Ubuntu

Diskforbrugsanalyse

SystemovervĂĄgning

Sysinfo

Gparted

Hardware censors monitor

Info via Terminalen

- Harddiske generelt

Montering af harddiske

Harddisk vil ikke monteres

Manglende rettigheder til harddiske

Formatering af harddiske

Diskdefragmentering

Ændring af interval mellem harddisk tjek under opstart af ubuntu

- Opsætning af printer

PDF printer

- Opsætning af webcam

- Panel er blevet slettet

- Fjern ikoner til externe enheder fra skrivebordet

- Fejlmeldinger i Ubuntu generelt

Mount of filesystem failed

dpkg –configure -a

Manglende Key

Problem with audio playback i Skype

Kunne ikke opnĂĄ lĂĄsen /var/lib/dpkg/lock

- Hvilken udgave af Ubuntu er det

Er det en 32 eller 64 bit udgave

- Support til Ubuntu

Hvorfor bruges kommandoer ofte til support og i guides

No comments

Ubuntu installations guide

september 15th, 2009 | Category: 1 Ubuntu, Guides

Jeg har fĂĄet skrevet en ret omfattende guide om “Ubuntu installations guide”, thj01 og jeg blev enige om at der manglede en guide som omhandler alt fra biosopsætning, partitionering og hele vejen frem til installationen er færdig, det er sĂĄ endt med en guide med følgende indhold :

.

- Indledning om guiden

- Om Ubuntu generelt

Om Wubi (kørsel af Ubuntu som program i Windows)

Om kørsel af Ubuntu som Livecd

Om Alm. install af Ubuntu

Om install af Ubuntu som Dualboot

- Vigtige ting før installation af Ubuntu

Anbefalede minimumskrav til hardware

Netforbindelse

Recoverypartitioner

Backup før installering

Diskdefragmentering af harddisken

Partitionstørrelse

Husk at …

- Brænding og kontrol af cd med Ubuntu

- Bios adgang og opsætning

Eksempel pĂĄ indstilling af Bios

Oversigt over adgangstaster til Bios

- Partitionering af harddisk ved alm. installering (generelt)

Guidet partitionering ved alm. installering

Manuel partitionering ved alm. installering

- Partitionering af harddisk ved dualboot installering (generelt)

Guidet partitionering ved Windows - Ubuntu

Guidet partitionering ved Ubuntu - “anden Linux udgave”

Manuel partitionering ved Windows - Ubuntu

Manuel partitionering ved Ubuntu - “anden Linux udgave”

- Installering af Ubuntu generelt

- Installer Ubuntu pĂĄ et usb-stick generelt

Installer Ubuntu pĂĄ usb-stick fra en Ubuntu pc eller livecd

Installer Ubuntu pĂĄ usb-stick fra en Windows pc

- Efter installering af Ubuntu

Opstartsmenu (Grub) ved dualboot

Opsætning af boot rækkefølgen ved dualboot

Opdatering af Ubuntu

- Nyttige guides og support til Ubuntu

.

Guiden kan findes på denne http og jeg håber at den vil hjælpe nye brugere fremover.

No comments

Næste side »