Archive for the '2 Open source' Category

Mentor ordningen i forum.

juni 20th, 2011 | Category: 1 Ubuntu, 2 Open source, Guides

Vi har oprettet en mentor ordning i ubuntudanmark.dk , som vi hĂĄber at mange vil deltage i fremover.

I den forbindelse vil jeg gerne opfordre de “gamle Ubuntu rotter” til at kigge forbi og deltage, da vi pĂĄ den mĂĄde kan overbringe mange af de erfaringer, som er høstet igennem ĂĄrene.

No comments

Ubuntu 10.10 udkommer snart

september 17th, 2010 | Category: 1 Ubuntu, 2 Open source

Foreningen af danske Ubuntubrugere

juni 24th, 2010 | Category: 1 Ubuntu, 2 Open source

Hej allesammen :)

Det ville være meget positivt, hvis flere af jer meldte jer ind i Foreningen af danske Ubuntubrugere, der er brug for flere hjælpende hænder på visse områder, og selv om du måske ikke direkte vil arbejde med de opgaver der nu er, er der her en mulighed for at præge vores community, ved at deltage i IRC-møder og de evt. afstemninger, som der er på disse.

Jeg ved godt at mange der hører sætningen “Foreningen af danske Ubuntubrugere” forestiller sig en flok “nørder der debatere kommandolinier” og den type har vi da ogsĂĄ et par stykker af (incl. undertegnede), men langt hen af vejen er det helt alm. ting som feks. forumdesign der arbejdes med, og det kræver ikke den store tekniske eksamen at stille forslag til feks. design eller den daglige ledelse af forum.

Desuden er det lidt trist, at vi tit ser ideer skrevet i forum, men at folk så ikke følger dem op og får dem sendt på mødedagsordnen, i enkelte tilfælde kan det da godt være at en anden bruger ser ideen og sender den videre til IRC-møde, men i langt hovedparten af tilfældene, ender det med at der ikke sker noget, andet en at der kom en debat i forum ud af det.

I skal også lige tænke på at forums redaktørteam, feks. ikke har indflydelse på hverken foreningen eller IRC, så det hjælper altså ikke så meget at komme med ændringsforslag til disse til redaktørteam, fordi vi er sammensat til at varetage forum og den daglige drift, samt at teamet kun har indflydelse på beslutninger herinde.

Det er for nyligt blevet vedtaget, at det er gratis at være medlem af Foreningen af danske Ubuntubrugere, og der er derfor ikke mere den undskyldning for ikke at deltage, så frem i stolen og tilmeld dig.

Her er linket til indmeldelse af foreningen https://wiki.ubuntu.com/DanishTeam/Forening/Indmeldelse

No comments

Firefox forbudt i det offentlige Danmark

oktober 29th, 2008 | Category: 2 Open source

Jeg faldt over denne trĂĄd pĂĄ IRC :
Firefox forbudt i det offentlige Danmark
Citat:
Derfor har it-cheferne helt frataget brugerne administrationsrettigheder pĂĄ computerne, hvilket gør det umuligt for en medarbejder at downloade Firefox eller installere andre programmer fra nettet eller via USB-stick og CD’er.

Jeg syntes personligt at det er utroligt indsnævret, at Danmark ikke er nået længere en dette, prøv Feks. at se på Frankrig´s politi der kører på Ubuntu og med Firefox !!! , og jeg
er ogsĂĄ meget utilfreds med den indstilling, som de bruger som argument for deres beslutning……
Citat:
de ønsker at holde styr på sikkerheden

hvis der er en browser på denne jord, der kan slæbe forskellige viruser ned, er det da efter min mening Internet Explore, som også der er den dårligste at bruge, hvis man sammenligner denne imod Firefox.

-
-
Og senere efter lidt debat pĂĄ forumet i ubuntudanmark.dk kom der dette:
OSL begræder det offentliges boykot af Firefox
-
-

No comments

Firefox 3 Download day

juli 03rd, 2008 | Category: 2 Open source

Download Day 2008
We did it!

We set a Guinness World Record for the most software downloads in 24 hours. With your help we reached 8,002,530 downloads.

You are now part of a World Record and the proud owner of the best version of Firefox yet!

Don’t forget to download your very own certificate for helping set a Guinness World Record.

-

No comments