jan 28

MIN STARTOPSÆTNING I UBUNTU

Category: 1 Ubuntu

Jeg har brugt lidt tid på at opbygge den hurtigste opsætning til mine programmer, efterhånden som jeg har brugt ubuntu i længere tid, er der mange programmer som jeg er vant til er der og som jeg altid installere ved hver ubuntu install, denne gennemgang er ikke lavet for at i skal kopiere det hele og installere det selv, det vil jeg faktisk direkte fraråde - med mindre man er 100% sikker på hvad der er i den.

.

.

.

.

Jeg starter med følgende:

Til 8.10:

 • Softwarekilder: aktiver alt man kan aktivere

 • Installer open office 3.0 deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu intrepid main

 • Installer ubuntu-restricted-extras via synaptic (pga at der kan opstĂĄ fejl via terminalen)

 • Sprogunderstøttelse: +dansk / – engelsk og Indstil firefox til dansk stavekontrol

 • Installer Hardware drivers

 • Genstart pc´en

.

.

.

.

derefter installeres følgende via terminalen:

sudo aptitude update && sudo aptitude upgrade && sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/intrepid.list –output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo aptitude update && sudo aptitude install medibuntu-keyring wine && sudo aptitude update && sudo wget http://www.kegel.com/wine/winetricks && sh winetricks allcodecs && sudo wget http://dl.google.com/earth/client/current/GoogleEarthLinux.bin && sh GoogleEarthLinux.bin && sudo wget http://blogage.de/files/3531/download -O- | tar -xzf - && cd compiz-switch-0.4.0~source && sudo make install && sudo aptitude update && sudo aptitude install vlc mozilla-plugin-vlc mozilla-noscript mozilla-firefox-adblock non-free-codecs libdvdcss2 mencoder ffmpeg dvdauthor xpaint startupmanager sysinfo gparted sound-juicer soundconverter oggconvert audacity avidemux gmountiso gnomebaker acidrip skype amsn xchat rar unzip deluge-torrent gmail-notify checkgmail cgmail compizconfig-settings-manager gnome-themes-extras gnome-raw-thumbnailer hot-babe extremetuxracer planetpenguin-racer planetpenguin-racer-extras supertuxkart pingus supertux torcs xmoto alien-arena openarena nexuiz sauerbraten scorched3d lincity-ng gl-117 flightgear warsow trigger lordsawar tuxpaint tuxtype tuxmath tuxguitar fretsonfire childsplay gcompris gcompris-sound-da && sudo rm -rf /home/c/Examples /home/c/Musik /home/c/Videoklip /home/c/Offentligt /home/c/Dokumenter /home/c/Skabeloner /usr/share/sounds/ubuntu && sudo aptitude purge flashplugin-nonfree nspluginwrapper totem-mozilla gcompris-sound-en transmission-common gnome-orca rhythmbox rhythmbox-dbg ekiga pidgin evolution-common tomboy && sudo dpkg –configure -a && sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade && sudo aptitude remove && sudo aptitude clean && sudo shutdown 5

.

.

.

jeg vil her prøve at dele kommandoen op og forklare lidt om hvad der sker.

.

1: sudo aptitude update && sudo aptitude upgrade

(opdaterer ubuntu efter de ændringer der tideligere blev gjort)

.

2: sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/intrepid.list –output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo aptitude update && sudo aptitude install medibuntu-keyring wine && sudo aptitude update && sudo wget http://www.kegel.com/wine/winetricks && sh winetricks allcodecs

(installere Medibuntu, Wine og Wine tricks allcodecs)

.

3: sudo wget http://dl.google.com/earth/client/current/GoogleEarthLinux.bin && sh GoogleEarthLinux.bin && sudo wget http://blogage.de/files/3531/download -O- | tar -xzf - && cd compiz-switch-0.4.0~source && sudo make install && sudo aptitude update

(installere Google earth og Compiz switch)

.

4: sudo aptitude install vlc mozilla-plugin-vlc mozilla-noscript mozilla-firefox-adblock non-free-codecs libdvdcss2 mencoder ffmpeg dvdauthor xpaint startupmanager sysinfo gparted sound-juicer soundconverter oggconvert audacity avidemux gmountiso gnomebaker acidrip skype amsn xchat rar unzip deluge-torrent gmail-notify checkgmail cgmail compizconfig-settings-manager gnome-themes-extras gnome-raw-thumbnailer hot-babe extremetuxracer planetpenguin-racer planetpenguin-racer-extras supertuxkart pingus supertux torcs xmoto alien-arena openarena nexuiz sauerbraten scorched3d lincity-ng gl-117 flightgear warsow trigger lordsawar tuxpaint tuxtype tuxmath tuxguitar fretsonfire childsplay gcompris gcompris-sound-da

(installere alle programmer og pakker der er nævnt efter ”install”)

.

5: sudo rm -rf /home/c/Examples /home/c/Musik /home/c/Videoklip /home/c/Offentligt /home/c/Dokumenter /home/c/Skabeloner /usr/share/sounds/ubuntu

(sletter mapper som jeg ikke bruger eller som alligevel skal udskiftes med andet indhold)

.

6: sudo aptitude purge flashplugin-nonfree nspluginwrapper totem-mozilla gcompris-sound-en transmission-common gnome-orca rhythmbox rhythmbox-dbg ekiga pidgin evolution-common tomboy

(sletter programmer som jeg ikke bruger)

.

7: sudo dpkg –configure -a && sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade && sudo aptitude remove && sudo aptitude clean && sudo shutdown 5

(tjekker systemet for defekte pakker og laver en opdatering, til slut lukker ubuntu ned efter 5 minutter pga. ”shutdown 5”)

.

.

.

Derefter er der lidt mindre smĂĄting tilbage, bla. Disse:

 • Opret genvej til tuxtype (skriv tuxtype i felterne navn og kommando)

 • I system>indstillinger>hovedmenu fjernes alle unødvendige ikoner i menuerne

 • Tilføj de nye programmer i sessioner og fjern de unødvendige samme sted ( deluge gmail-notify cgmail gmailchecker skype amsn xchat )

 • Indstil div opstartsprogrammer + sæt dem til at opstarte minimeret

 • Aktiver compiz og indstil udseende + indsæt skrivebordsbillede + opret genveje og lav panelerne

 • Indstil startup-manager sĂĄ den er pĂĄ autologin og med 0 sek forsinkelse

.

.

.

Optimer ubuntu og firefox med disse 3 guides:

http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=3146

http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=5673

http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=5656

.

.

.

Og til slut køres en ny opdatering af hele systemet igen !!!!!

.

Som jeg allerede har skrevet vil jeg direkte fraråde jer at bruge kommandoen, den er meget tilpasset min opsætning, men hvis man er en smule inde i brugen af terminalen, vil man ret nemt kunne splitte kommandoen, samt tilpasse den til ens egen opsætning og valg af programmer.

No Comments

Leave a comment