nov 5

Svar til artikler pĂĄ Computerworld.dk og Comon.dk

Category: 1 Ubuntu

I forbindelse med udgivelsen af Ubuntu 9.10, kom både Computerworld.dk og Comon.dk med kritiske artikler, om problemer med Ubuntu som kan læses her:

Computerworld.dk

Comon.dk

Disse artikler mener jeg personligt giver et meget forkert billede af Ubuntu 9.10, sĂĄ jeg skrev dette svar som er offentliggjort begge steder.

.

.

Jeg vil gerne kommentere artiklen lidt, som udgangspunkt har Ubuntudanmark.dk fået omkring dobbelt så mange brugere det sidste års tid, når man ser en stigning i antallet af brugere med problemer, mener jeg mere det skyldes at der er kommet mange flere nye brugere, og ikke at 9.10 er mere fejlbehæftet en tidligere udgaver.

Jeg har selv installeret 9.10 uden et eneste problem, hvilket jeg ved at mange andre også har gjort, problemet er bare at der som sædvanligt kun kommer indlæg fra brugere med problemer, og ikke fra alle de brugere hvor opgraderingen er foregået fejlfrit, hvilket giver et forvrænget billede af omfanget af problemerne.

De fleste problemer er opstået pga. det store pres på serverne, hvilket desværre har betydet at der er opstået enkelte fejl under opgraderinger til 9.10, generelt har vi i forum igennem de sidste par år, direkte anbefalet folk at de bør vente 1-2 uger før de opgradere til en ny udgave, hvilket ville gøre at de fleste problemer ville kunne være undgået.

Der har desuden været lidt problemer med det danske filspejl denne gang, jeg ved at der arbejdes på højtryk for at løse det, men pt er det bedste man kan gøre at hente direkte fra hovedserveren, Eitreach som er administrator på Ubuntudanmark.dk har skrevet denne løsning på problemet http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=8548 , og hvis man vil opgradere til 9.10, bør man følge denne forklaring før man starter opgraderingen, så skulle der ikke opstå problemer.

Hvis man desuden følger disse 3 gode råd som Martin Pihl har skrevet, burde der ikke opstå nogle problemer med 9.10 :

- Tag altid backup før du går i gang.
- Vent en uge med at hente distributionen. Derved er de værste fejl rettet, og der er ikke så stort pres på download-serverne.
- Er du i tvivl om noget, så hent cd-versionen og brænd den ud. Det er altid mere sikkert at installere fra en cd.

Hvis folk aldrig har prøvet at installere Ubuntu før, vil mange problemer desuden kunne undgås ved at læse den guide som jeg har lavet om at installere Ubuntu, den kan findes på på http://www.freedomnotbeer.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=99 , desuden har jeg lavet en guide om Ubuntu FAQ (Ofte stillede spørgsmål), som forklare løsningerne på de oftes stillede spørgsmål og løsningerne på disse, Ubuntu FAQ guiden kan findes her http://www.freedomnotbeer.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=102

Skulle der alligevel opstå problemer med Ubuntu, er folk meget velkomne til at spørge om hjælp i forum på Ubuntudanmark.dk http://ubuntudanmark.dk/forum/ , hvor vi så efter bedste evner vil forsøge at hjælpe folk.

MVH

Christian Arvai
Redaktør på Ubuntudanmark.dk

No Comments

Leave a comment