sep 13

Sandkassen i forum

Category: 1 Ubuntu, Guides

Så fik vi den længe ventede sandkasse i forum, og jeg er sikker på at det nok skal blive både sjovt og lærerigt at deltage derinde.

Jeg har allerede hygget mig med at sammensætte en kommando til løsning af netværksproblemer, og efter et par timers sjove test og en del gode input fra andre brugere, fik jeg lavet en fin kommando der skaffer oplysningerne, laver en samlet fil på skrivebordet, og sender det op på pastebin, så man kan sende det samlede resultat ind til forum i et enkelt link.

lsb_release -a > ~/Skrivebord/netinfo && uname -a >> ~/Skrivebord/netinfo && lspci >> ~/Skrivebord/netinfo && lsusb >> ~/Skrivebord/netinfo && lshw -C Network >> ~/Skrivebord/netinfo && >> ~/Skrivebord/netinfo && ifconfig >> ~/Skrivebord/netinfo && rfkill list >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo lsmod >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo iwlist scan >> ~/Skrivebord/netinfo | pastebinit ~/Skrivebord/netinfo

Hvilket giver :

c@c-desktop:~$ lsb_release -a > ~/Skrivebord/netinfo && uname -a >> ~/Skrivebord/netinfo && lspci >> ~/Skrivebord/netinfo && lsusb >> ~/Skrivebord/netinfo && lshw -C Network >> ~/Skrivebord/netinfo && >> ~/Skrivebord/netinfo && ifconfig >> ~/Skrivebord/netinfo && rfkill list >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo lsmod >> ~/Skrivebord/netinfo && sudo iwlist scan >> ~/Skrivebord/netinfo | pastebinit ~/Skrivebord/netinfo
No LSB modules are available.
WARNING: you should run this program as super-user.
lo        Interface doesn’t support scanning.

eth0      Interface doesn’t support scanning.

vboxnet0  Interface doesn’t support scanning.

http://pastebin.com/WvisiwZJ
c@c-desktop:~$

Så skulle det gerne være nemmere for nye brugere at få hjælp i forum fremover, og det fylder ikke helt vildt i tråden når det laves på denne måde.

No Comments

Leave a comment